dimarts, 29 de maig del 2012

Los juegos del hambre

Cada any a les ruïnes d'Amèrica del Nord, el govern de la nació de Panem obliga a competir a un noi o noia a Los juegos del Hambre. Aquests jocs són un càstig per una revolta que va succeir en el passat, i esdevenen una tàctica d'intimidació ideada pel govern.



Aquest esdeveniment es pot seguir per la televisió i els concursants han de lluitar entre sí fins que només quedi un supervivent. Katniss Everdeen, amb setze anys, es presenta com a voluntària i ocupa el lloc de la seva germana. Aquesta noia haurà de competir amb altres participants que s'han preparat durant tota la vida. Ara el repte esdevé molt dur, i haurà de saber prioritzar la supervivència i la vida davant de tot si vol tenir esperances de tornar a casa amb vida.



Amb aquesta pel·lícula podem aprendre a prendre decisions en moments complicats i amb poc temps. En moltes ocasions hem de decidir i arriscar-nos, i aquest film és un clar exemple d'aquesta situació. També podrem observar una decisió injusta d'un govern, i com nosaltres que vivim en democràcia hem de tenir opinió per poder raonar les nostres propostes. Tot això amb l'objectiu de poder evitar situacions extremes i molt dures per a la població, i aconseguir, amb la participació de tots, una societat més justa, participativa, oberta i democràtica.



En aquesta pàgina, podreu trobar vídeos i altres informacions en anglès, d'aquesta pel·lícula amb títol original The Hunger Games, i amb la direcció de Gary Ross.




The Hunger Games és una novel·la de ciència ficció escrita per Suzanne Collins, i ja ha estat traduïda a vint-i-sis idiomes a tot el món.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada