dijous, 1 de març del 2012

Frankenstein

La prematura mort de la seva mare durant el part,  arrenca violentament a Víctor Frankenstein de la seva idílica vida a Ginebra. A partir d'aquest dia, la idea de guanyar a la mort serà la seva obsessió i, per aquest motiu, decideix estudiar medicina a Ingolstadt. Allà coneix al professor Waldman, de qui es comenta va investigar la possibilitat de crear un ésser humà. Víctor no només s'interessa pels seus experiments, sinó que està disposat a arribar fins al final al preu que sigui.



Mary Shelley's Frankenstein, és una pel·lícula dirigida per Kenneth Branagh, protagonitzada por Robert De Niro, Tom Hulce, Helena Bonham Carter, i Kenneth Branagh. Es tracta d'una adaptació de la novel·la de Mary Shelley . Aquest film és més proper a l'obra literària encara que té diferències importants en el seu argument.

En aquesta pel·lícula veurem a un home com Frankenstein creat artificialment i que és sent rebutjat per la resta de les persones. El seu aspecte físic diferent és suficient per a tenir rebuig i no ser acceptat. La gent li té por i el maltracta, i pensa coses d'ell que no són certes. Només podrà tenir un amic i serà invident. Davant d'aquesta situació s'imposa un final tràgic, on Frankenstein s'estimarà més morir abans que continuar en un món on no té lloc.



Amb aquest film podem entendre la duresa de ser marginat i exclòs només per tenir una imatge determinada. Totes les persones mereixen ser acceptades siguin com siguin, i tothom ha de poder participar en la nostra societat. Acceptant als altres ens formem més com a persones, i aconseguim una societat més oberta, plural i participativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada